Niebezpieczne miejsca na ścieżkach rowerowych w TG
Niebezpieczne miejsca na ścieżkach rowerowych w TG
Moim zdaniem jest parę takich miejsc. Jednym jest ten moment na ścieżce koło ronda Blachnickiego. Pół biedy jak ktoś idzie/jedzie w tę stronę jak ten facet. Jak wylatuje ktoś zza tego budynku to jest masakra!!! Powinno być jakieś lustro, albo próg jakiś zwalniający za tym domem, bo tam się kiedyś ktoś zabije jak wleci na ścieżkę rowerową i nie popatrzy.

Re: Niebezpieczne miejsca na ścieżkach rowerowych w TG
Tak tam wyłażą zza tego domu i nie patrzą że to jest ścieżka. Na Bytomskiej też jest ten jeden wyjazd taki niebezpieczny bo przecina chodnik / ścieżkę.
Tak samo zjazd od Kostnicy w dół do Blachnickiego. To jest przecież autostrada śmierci. A jeszcze jakie haje, jak samochód stoi i czeka na włączenie się na Bytomską. NIE, DRODZY ROWERZYŚCI - tam akurat stojący samochód ma pierwszeństwo!!! Stoi, wjeżdża na Bytomską a dopiero potem wy możecie zapier...ać dalej.
No przecież auto by mnie dziś przejechało na Bytomskiej tu! Się kssiąże zatrzymał na chodniku nie zwracając uwagi na grupę rowerzystów!!!! Tam jest mega niebezpiecznie! Też lustro by się przydało czy coś!!!

Racja! Zatrzymują się na chodniku. Tam powinna być przez wjazdem jakaś barykada i napis "UWAGA ROWERY!"Grażyna pisze: 16 sie 2025, 22:38 No przecież auto by mnie dziś przejechało na Bytomskiej tu! Się kssiąże zatrzymał na chodniku nie zwracając uwagi na grupę rowerzystów!!!! Tam jest mega niebezpiecznie! Też lustro by się przydało czy coś!!!
![]()
Racja. Kiedyś tam kogoś przejadą. Widziałem nie tak dawno temu jak dziecko jechało po Bytomskiej i w ostatniech chwili wyhamowało przed autem wyjeżdżającym z tego ajnfartu. To się źle skończy!!!!!
Jak się wyjeżdża z tego wjazdu w ba Bytomską, to serio mało widać co się dzieje na chodniku. Zwłaszcza jak się jest większym autem.Grażyna pisze: 16 sie 2025, 22:38 No przecież auto by mnie dziś przejechało na Bytomskiej tu! Się kssiąże zatrzymał na chodniku nie zwracając uwagi na grupę rowerzystów!!!! Tam jest mega niebezpiecznie! Też lustro by się przydało czy coś!!!
![]()
Dziś tam jechałem. Auto stało centralnie na chodniku żeby wjechać na Bytomską. Piesi i rowerzyści mijali go wchodząc na jezdnię Bytomskiej.